HOCHWERTIGE WARMWASSER WÄRMEPUMPEN!

Ny teknologi øger eksport af varmepumper

Ny teknologi øger eksport af varmepumper

Vesttherm, der var med til at vinde ELFORSK Prisen 2015, står godt rustet til fremtidens energi- og miljøkrav.

- Vores kunder i udlandet køber vores brugsvandsvarmepumper, fordi de er produceret i Danmark, der er kendt for høj kvalitet, høj effektivitet, fleksibilitet og unikt design.

Sådan lyder det fra direktør Torben Lauridsen fra Esbjerg-virksomheden Vesttherm, der var med til at vinde ELFORSK Prisen 2015.

Med støtte fra ELFORSK udviklede Vesttherm bl.a. sammen med Teknologisk Institut en brugsvandsvarmepumpe i Energiklasse A+, så virksomhedens primære produkt, der retter sig mod enfamiliehuse, var klar til at matche kravene EU’s Ecodesign-direktiv.

Siden prisuddelingen i 2015 har Vesttherm investeret over 30 mio. kr. i bygninger og maskinpark. Med en ny fabrik i Esbjerg er antallet af modeller øget fra 4 til 14, så Vesttherm nu også kan levere mindre brugsvandsvarmepumper til lejligheder og større til rækkehuse. 

Torben Lauridsen fortæller, at Vesttherm undersøgte ti forskellige lande, inden beslutningen om at udvide i Esbjerg blev truffet. I to af landene var der forhandlinger med lokale borgmestre helt ned på detalje-niveau. En undersøgelse blandt sine kunder viste imidlertid, at der er et argument i sig selv, at varerne er ’Made in Denmark’, for det borger for en lang række energi-, miljø- og designmæssige dyder. Resultatet blev en udvidelse og en automatisering/digitalisering af produktionen i Esbjerg.

- Vi har nu lidt færre ansatte, men uden denne investering havde vi slet ikke produktion i Danmark, fastslår Torben Lauridsen fra Vesttherm, der meget snart lancerer ekstra miljøvenlige varmepumper. Med støtte fra Miljøstyrelsens MUDP-pulje er det lykkedes at erstatte drivhusgassen HFC med propan som drivmiddel.

I 2024 lancerer EU en ny model for sin miljømærkning, og til den tid vil der være uhyre svært at sælge varmtvandsbeholdere uden en varmepumpe. Nogle lande har taget forskud på disse regler, ligesom der i de næste år vil være fokus på udfasning af HFC-gasser. Torben Lauridsen vurderer, at Vesttherm – bl.a. understøttet af det forskningsmiljø, der tilbydes via ELFORSK og MUDP – står godt rustet i kampen mod konkurrenterne. 

- Vi kan tilbyde højeffektive og 100 procent miljøvenlige produkter på et marked, der vil vokse sig større og større, opsummerer han.

ELFORSK Prisen 2018 uddeles på Energiens Topmøde torsdag den 7. juni i Lokomotivværkstedet i København.

Vesttherm ist ein dänischer OEM / privat label Hersteller von Warmwasser-Wärmepumpen. Seit über 30 Jahren haben wir hohe Qualitäts Produkte für große Teile Europas produziert.

Wir sind für unsere Qualität, unsere große Flexibilität und unsere Fähigkeit, maßgeschneiderte Lösungen zu produzieren bekannt.

Das Produktprogramm von Vesttherm umfasst verbraucherangepasste Lösungen für ein angenehmes Innenklima und für warmes Wasser in jeder Wohnung.

Bei Vesttherm haben die Bereiche Qualität, Produktentwicklung und Design einen hohen Stellenwert. Dies hat in hohem Maße zur Stärkung der Wettbewerbsfähigkeit beigetragen

 

KONTAKT

Øresundsvej 10
DK-6715 Esbjerg N
Tel. +45 75 14 02 44
CVR: 26993601